Theres Beswick

Exponerad


Navigation


Content

Photographer: Theres Beswick

I was born in Sweden in 1970 but travelled the world and lived abroad for many years. I ended up with a husband and three children in an old villa on the outskirts of Stockholm working as a freelance portrait photographer and enjoying life in Sweden.

Exploring manual shutter control with a Hasselblad I decided to experiment and stumbled on a way to use long exposures and light in order to paint. What resulted was a sequence of unpredictable and unique images that occasionally captured the essence of what I wanted to express.

Fotografen: Theres Beswick

Jag föddes 1970 i Göteborg men är uppväxt i Stockholm. Jag har rest väldigt mycket och har bott utomlands under många år i Australien, England och i Usa. Till slut hamnade jag med man från Nya Zealand och tre barn som alla är födda utomlands i en gammal villa utanför Stockholm. Jag har arbetat som frilansfotograf i 10 år och parallellt med detta arbetar jag med konstbilder i min studio.

I början experimenterade jag mycket med manuella slutartider med en gammal Hasselblad. Resultatet blev att jag hittade en teknik där jag kunde använda långa tider och olika ljuskällor för att måla en bild. Idag använder jag en digitalkamera men principen är den samma. Bilderna blir olika varje gång och det är nästan omöjligt att ta om exakt samma bild och det är också tjusningen med det hela. Resultatet är oredigerat, oförutsägbart och spontat.